recept: Sonkás-karfiolos tészta, Kifőzde
Sonkás-karfiolos tészta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg főtt sonka,
30 dkg karfiol,
20 dkg reszelt sajt,
1 nagy fej hagyma,
5 dl tej,
40 dkg kagylótészta,
6 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
só, bors,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál szárított parmezán


A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A karfiol főzővizében a tésztát kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
A finomra vágott hagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a maradék vajjal, a karfiollal és a kockákra vágott sonkával együtt.
A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. 175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.05. Utoljára frissítve: 2008.09.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:20:35 - 1.64)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez